Menu

Get Socialize

Obilježen Međunarodni dan civilne zaštite

01.03.2019 715 7 Nema komentara

Description

Povodom Međunarodnog dana civilne zaštite specijalistički timovi Jedinice opšte namjene Civilne zaštite  promovisali su sistem rada zaštite i spašavanja na području opštine Gradiška. Osnovni cilj je uputiti građane na postojanje ovih timova, saopštio je Slobodan Knežević, šef Odsjeka civilne zaštite opštine Gradiška: „Imamo pokrivenu čitavu opštinu. Imamo 18 povjerenika Civilne zaštite – 18 mjesnih zajednica uključenih u sistem zaštite i spašavanja. Imamo i formiranu mještovitu specijalističku grupu, koja sa nama učestvuje u svim vrstama posla koji obavljamo. Situacija je prilično dobra. Digli smo ovaj posao sa margine, jer je zadnjih 25 godina to bilo poprilično zapušteno. Raspolažemo sa dosta starom opremom, koja je trenutno u funkciji, servisirana je i možemo odgovoriti na sve situacije.“

Podršku gradiškoj Civilnoj zaštiti pružio je i Deminerski A tim Republičke uprave civilne zaštite iz Banjaluke.

„Pošto je ovo bio ratom zahvaćeni dio, minirano je korito rijeke Save… Ove godine se planira tender kako bi se izvršilo čišćenje i osposobljavanje plovnog dijela Save, te kako bi se uklonile mine da ne bi stvarale nikakve probleme“, rekao je Duško Anikić, vođa tima za uklanjanje i prikupljanje minsko-eksplozivnih sredstava.

Važnu ulogu u kriznim situacijama imaju i članovi Opštinske organizacije Crvenog krsta Gradiška, koji su osposobljeni da pružaju prvu pomoć unesrećenima, rekao je Borko Dević, sekretar OO Crvenog krsta Gradiška.

Opština Gradiška na različite načine podržava rad Civilne zaštite.

Obilježavanju Međunarodnog dana civilne zaštite, koji je na ovakav način prvi put organizovan u Gradišci, prisustvovali su i članovi ronilačkog kluba „Sveti Nikola“, te predstavnici Profesionalne vatrogasne jedinice Gradiška.

Društvo
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!