Menu

Get Socialize

Obilježen Svjetski dan prve pomoći

14.09.2020 984 27 Nema komentara

Description

Povodom Svjetskog dana prve pomoći, Gradska organizacija Crvenog krsta je uz podršku Policijske uprave Gradiška i Odjeljenja za saobraćaj provela preventivnu kontrolu setova prve pomoći u motornim vozilima.

U Vidovdanskoj ulici kontrolisan je određeni broj motornih vozila. Vozači smatraju da su značajne ovakve aktivnosti.

Cilj ove aktivnosti da se građanima ukaže na značaj pružanja prve pomoći i blagovremeno djelovanje kada dođe do saobraćajne nezgode, rekli su predstavnici Crvenog krsta Gradiška. Volonteri su ovom prilikom podjelili vozačima brošure o važnosti posjedovanja prve pomoći i načina na koji se koristi.

„Veoma je važno da vozači posjeduju ispravnu prvu pomoć kako bi prilikom saobraćajne nesreće mogli pružiti pomoć povrijeđenim osobama“ kaže Lazarela Sladojević, volonter GO Crvenog krsta Gradiška.

„Svjetska zdravstvena organizacija i Međunarodni komitet Crvenog krsta na osnovu istraživanja su došli do podataka da je pružanje prve pomoći od velikog zanačaja za spasavanje života povrijeđene osobe“ rekao je Borko Dević, sekretar GO Crvenog krsta Gradiška.

Osim Svjetskog dana prve pomoći volonteri Crvenog krsta počeli su obilježavanje Nedjelje borbe protiv tuberkuloze prodajom markica i podjelom edukativno propagandnog materijala.

Nedjelja borbe protiv tuberkuloze, u Republici Srpskoj obilježava od 14. do 21.septembra.

Uncategorized