Menu

Get Socialize

Obilježena Nedjelja djeteta i Dan učitelja

04.10.2019 661 11 Nema komentara

Description

Prigodnim program područna OŠ „Sveti Sava“ u Lamincima obilježila je Nedjelju djeteta i Svjetski dan učitelja. Učestvovali su učenici koji su se tokom ove nedjelje podsjetili na dječija prava i obaveze, te su pripremali ovu priredbu na kojoj su recitovali, pjevali, plesali i glumili.

 „Svaka prva nedjelja u oktobru je ustvari Nedjelja djeteta u okviru koje škola organizuje razne aktivnosti, a ova priredba je centralna manifestacija“ kaže direktor ove ustanove Rajna Soldat.

„Ove godine smo se odlučili da to bude u područnoj školi, jer imamo razloga za slavlje, odrađeno je mnogo toga što nam je olakšalo rad. Dan učitelja se obilježava 5. oktobra i nastoji se da se posebnim akcentom na ovo zanimanje unaprijedi sama profesija. Ovo nije profesija već misija koju prolaze prosvjetni radnici“ dodala je Rajna Soldat, direktor OŠ „Sveti Sava“ Dubrave.

Ova škola zapošljava 16 učitelja, među njima je Danijela Čakalj koja je profesor razredne nastave devet godina.

„Lijepo mi je u ovom poslu, zadovoljna sam. Prednosti su što zauvijek ostajete mladi u duši, jer radite sa djecom, ali je posao i jako odgovoran“ kaže Danijela Čakalj, učitelj.

Pored ove priredbe Dan učitelja obillježen je i sjednicom nastavničkog vijeća čime su u školi odali počast ovom zanimanju.

Uncategorized
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!