Menu

Get Socialize

Obukom do evropskih fondova

13.12.2017 361 27 Nema komentara

Description

Načelnik opštine Gradiška, Zoran Adžić ugostio je delegaciju Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje. Povod dolaska delegacije iz Hrvatske je obuka Gradiščana za pisanje projekata i prijavljivanje za sredstva iz evropskih fondova.

-Danas imamo oko 40 kandidata, uglavnom mladih, koji su spremni da uče o pisanju projekata po pravilima Evropske komisije. Bitno je poznavanje engleskog jezika i volja da se učestvuje- rekao je načelnik opštine Gradiška, Zoran Adžić.

Osječko-baranjska županija je primjer dobre prakse kako do novčanih sredstava iz EU fondova. Na ovom području je do sada realizovano oko 1000 projekata iz različitih oblasti za šta je potrošeno više od 500 miliona evra, rečeno je na konferenciji za medije.

-Evropska unija pruža mogućnost za dobijanje sredstava i to je načelnik Gradiške shvatio. Ovdje se radi o učenju zanata, kako bi bili spremni za prijavu na eu fondove- rekao je direktor Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje, Stjepan Ribić.

Načelnik Adžić je rekao da pisanjem projekata i aplikacijom na konkurse po pravilima Evropske komisije mogu se povući sredstva za investiranje na području opštine Gradiška i to u kulturnu baštinu, biciklističke i rekreacione staze i druge projekte.

U Gradišci je u planu osnivanje Razvojne agencije, koja će biti osposobljena i spremna za prijavljivanje projekata na konkurse Evropske unije. Planirano je i jačanje saradnje sa razvojnim agencijama, koje imaju pozivitna iskustva i rezultate.

Društvo