Menu

Get Socialize

Od iduće godine savremeni video nadzor na području Gradiške

12.11.2020 857 28 Nema komentara

Description

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi RS Dragan Lukač, prilikom posjete Gradišci, izrazio zadovoljstvo bezbjednosnom situacijom u Gradišci i rezultatima rada Policijske uprave.

„Nema težih krivičnih djela, ubistava i razbojništava, čak ni krađa vozila, bezbjednost je na visokom nivou“, zaključio je ministar Lukač, pohvaljujući rad jedne od najmlađih uprava u RS i kada je u pitanju procenat rasvijetljenosti krivičnih djela koji se kreće do 90 posto.

Lukač se, nakon posjete Policijskoj upravi, sastao sa gradonačelnikom Gradiške Zoran Adžićem. Bilo je razgovora o zajedničkim aktivnostima Ministarstva i Grada na unapređenju bezbjednosti.

„U narednoj godini, postojeći video nadzor, koji više nije efikasan, zamijenićemo novim savremenim kamerama“, naglašava Lukač. Gradonačelnik dodaje da će pored gradskog područja, nadzor biti potrebno postaviti i na području Nove Topole i Gornjih Podgradaca, imajući u vidu povećano kretanje putnika i robe na ulazu u RS, ali i migranata.

„Gradiška je višenacionalna sredina i postoji visok nivo međunacionalne tolerancije“, ističe gradonačelnik Adžić, zahvaljući policijskim službenicima na stalnom angažmanu, u cilju sprečavanja i razotkrivanja eventualnih neugodnih situacija. Gradonačelnik je rekao da se praćenje i unapređenje stanja bezbjednosti na području grada, odvija i kroz djelovanje gradskog Foruma za bezbjednost.

Službenici Policijska uprava Gradiška su od početka godine na ovom području priveli više od 1 000 migranata. „Oni su na taj način stavljeni pod kontrolu i spriječeni u vršenju bilo kakvih prekršaja i krivičnih djela“, kazao je ministar Lukač i dodao da se sa dolaskom hladnijeg vremenu smanjuje njihov priliv.

Lukač je također najavio da bi iduće godine i sam objekat Policijske uprave Gradiška trebalo da bude saniran, čime bi se obezbijedili kvalitetniji uslovi za efikasan rad policije.

Uncategorized