Menu

Get Socialize

Od početka godine pregledan 571 pacijent

08.01.2018 375 30 Nema komentara

Description

Dok su jedni ovih dana odmarali i slavili drugi su i za vrijeme praznika vrijedno radili. U Službi hitne pomoći Doma zdravlja Gradiška je od početka godine do danas pregledan je 571 pacijent, od toga se sedmog januara javilo 100 pacijenata. „Imamo pacijente sa stomačnim tegobama, kardiovaskularni bolesnici i asmatičari. Sa simptomima gripe nema pacijenata, ali se posljednji dana javljaju sa povišenom tjelesnom temperaturom i nekim oblicima respiratornih infekcija“ kaže dr Vesna Kovačević, načelnik Službe hitne pomoći Doma zdravlja Gradiška.

Pacijenti se ovih dana javljaju ljekarima i zbog tegoba koje se mogu dovesti u vezi s neuobičajeno toplim vremenom za ova doba godine. “Pacijenti se teško mogu prilagoditi ovim vremenskim prilikama posebno hroničari,oni trebaju izbjegavati teže fizičke napore, jaču hranu i da uzimaju svoju terapiju” rekla je doktorica Kovačević.

Ljekari savjetuju da se konzumira manje kalorična hrana, da u orgnanizam unose više vitamina, toplih napitaka i da se odjevaju u skladu sa vremenskim prilikama.

Društvo