Menu

Get Socialize

Odana počast poginulim borcima u Kozincima

04.08.2018 516 7 Nema komentara

Description

U Mjesnoj zajednici Kozinci po davdeset treći put od završetka Odbrambeno otadžbinskog rata služen je parastos i održan pomen poginulim borcima.Vijenci su položeni pored spomen obilježja na kome su pored imena boraca i žrtava Otadžbinskog rata uklesana i imena palih boraca u Narodoslobodilačkoj borbi i žrtava fašističkog terora.

„Mi svake godine se okupljamo ispred spomen obilježja i odajemo počast poginulim. Ove godine je više ljudi prisutno, jer danas obilježavamo i slavu crkve u Gredi“ rekao je Rajko Plotan, predsjednik Mjesne boračke organizacije.

Iz ove Mjesne zajednice živote je u temelje RS ugradilo 7 boraca. Na spomeniku su uklesana i imena 6 nestalih, umrlih boraca i civilnih žrtava rata, te palih boraca i žrtava fašističkog terora. „Naša obaveza je da se svake godine poklonimo žrtvama, ljudima koji su ugradili svoje živote u temelje Republike Srpske u kojoj mi danas slobodno živimo“ istakao je načelnik opštine Gradiška, Zoran Adžić.

„Mi danas moramo da razvijamo i dograđujemo Republiku Srpsku, ali i da je čuvamo kako bi opravdali žrtvu poginulih boraca“ dodao je Adžić.

Osim delegacije opštine Gradiška vijence su na spomen obilježja položile i delegacije mjesne boračke organizacije i opštinske boračke organizacije, mjesne zajednice Kozinci, porodice poginulih, te predstvanici političkih partija.

Društvo