Menu

Get Socialize

Odana počast poginulim borcima u Rogoljima

30.07.2018 615 15 Nema komentara

Description

U Mjesnoj zajednici Rogolji održan i ove godine tradicionalni Memorijalni zbor. Tim povodom je služen parastos i položeni su vijenci u Spomen -kompleksu , čime je odana počast poginulim borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata, borcima Drugog svjetskog rata, narodnom heroju Stevanu Đukiću, žrtvama fašističkog terora, te Solunskim borcima iz ovog kraja.

Iz Mjesne zajednice Rogolji u Prvom svjetskom ratu poginulo je pet solunskih boraca, dok je u Drugom svjetskom ratu nastradalo 68 mještana, žrtava fašističko – ustaškog terora i 36 boraca Narodno-oslobodilačkog rata. Iz ovog sela devet boraca izgubilo je živote u proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu. Jedan od njih je i 25-ogodišnji Predrag Antić. Tuga i neizmjerna bol njegovoj majci Borislavi vremenom ne jenjavaju.

“Svake godine sve je teže. Ja sam za vrijeme Prvog svjetskog rata izgubila, djeda, baku, tetke, brata i sad sina” kaže Borislava Antić.

Načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić rakao je da je veoma važno odati počast svim borcima i žrtvama oslobodilačkih ratova koji su dali živote za slobodu svog naroda u proteklim ratovima i Republiku Srpsku u kojoj srpski narod može da živi, baštini svoju kulturu i tradiciju i gradi svoju budućnost.

“Moramo da se sjetimo njihovih žrtava,oni su dali svoje živote i ugradili u temelje RS. Obaveza lokalne uprave je da mi gradimo RS da otvaramo više radnih mjesta,da mladi ljudi ostanu ovdje i da kreiramo budućnost naše zemlje” rekao je Adžić.

Vijence su položili predstavnici opštine Gradiška, opštinske i mjesne Boračke organizacije, Mjesne zajednice Rogolji, članovi porodica poginulih boraca i žrtava proteklih ratova kao i predstavnici političkih stranaka.

Društvo