Menu

Get Socialize

Odbojkašicama Kozare treće mjesto na turniru „Gradiška jesen 2018“

10.09.2018 643 32 Nema komentara

Description

Odbojkaški klub „Vuk“ iz Banjaluke pobjednik je petnaestog turnira za odbojkašice „Gradiška jesen“. Banjalučanke su u finalu savladale Prijedor, dok je treće mjesto pripalo domaćinu turnira, ženskom odbojkaškom klubu Kozara iz Gradiške, koji je bio bolji od Daruvara.

„Cilj turnira je promocija sporta. Mala revija odbojke i proba ekipa pred prvenstvo. Ovo je za sve ekipe najbolji test pred početak prvenstva“, rekao je Gordan Šurlan, predsjednik Kozare.

Kozara je osvojila treće mjesto na turniru, ali u klubu su zadovoljni igrom u ovoj fazi priprema. Svi u klubu željno iščekuju početak takmičenja koje je zakazano za kraj septembra. Kozara će, prvi put od osnivanja, igrati u Prvoj ligi Republike Srpske.

„Očekujemo da izborimo opstanak. Ekipe su jače nego u drugoj ligi, ali naš cilj je sredina tabele. Nadam se da ćemo uspjeti u tome“, rekao je Šurlan.

Kozara je bila fenomenalna prošle sezone kada je bez poraza stekla status prvoligaša. U klubu vjeruju igračkom kadru koji je osvojio titulu, te se nisu pojačavali za iskušenja u Prvoj ligi.

„Klupska politika je oslanjanje na sopstveni kadar. Pojačali smo se jedino igračicama iz našeg omladinskog pogona koje će igrajući Prvu ligu dobiti priliku da napreduju. Nećemo dovoditi nikoga. Igraće samo djevojke koje su ponikle u našem klubu“, rekao je Šurlan.

Do početka prvenstva odbojkašice će odigrati još nekoliko pripremnih utakmica, dok će generalnu probu imati na turniru u Daruvaru 22. septembra. Prvenstvo počinje 30. septembra, a prvi rival Kozare je Inova u Banjaluci.

Novosti
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!