Menu

Get Socialize

Odigrana predstava „Korak u budućnost“ u Gradišci

17.02.2018 403 42 Nema komentara

Description

U Kulturnom centru Gradiška odigrana je predstava “Korak u budućnost”, autora Neleta Karajlića i Vuleta Žurića. U predstavi, koja prikazuje stanje u srpskom društvu, povezuju se prošlost i budućnost, kroz čuvene citate velikana poput Kočića, Njegoša, Dučića, Andrića, Nušića i Tesle, koji su aktuelni i danas.

Nakon multimedijalne predstave “FBI: dosije Tesla”, Nele Karajlić se drugi put predstavio kao autor, sa ovom predstavom “Korak u budućnost”, ovog puta u saradnji sa višenagrađivanim sarajevskim književnikom Vuletom Žurićem. „Predstava je namjenski pisana za manifestaciju “Dani Srpske u Srbiji” sa idejom da bude odigrana samo tada, ali da smo, zbog velikog interesovanja publike, odlučili da napravimo njenu dužu verziju kao obrazovnu priču o našoj prošlosti, sadašnjosti i budućnosti, sa dozom humora” kaže Nele Karajlić,autor predstave.

Organizator predstave “Korak u budućnost”, koja je odigrana u Gradišci, je Udruženje građana “Pokret pozitivna Srpska”. “”Pozitivna Srpska” pokušava da doprinese afirmaciji kulture, te da puna sala Kulturnog centra u Gradišci pokazuje da ljudi cijene ono što radimo članovi ovog pokreta i naši prijatelji, kao što je Nele Karajlić.Ovo nije prva aktivnost u Gradišci kojom pokušavamo da animiramo mlade i pokažemo da su znanje, obrazovanje i kultura oslonac budućeg razvoja”, rekao je Nenad Plotan, član pokreta „Pozitivna Srpska“.

Među brojnom publikom pred kojom je izvedena ova predstava bio je i načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić koji je rekao da Gradiška zauzima visoko mjesto na kulturnoj mapi Republike Srpske. „Gradišku su nekada nazivali “mali Beograd” upravo po bogatim kulturnim dešavanjima i publici koja i sada želi da bude prisutna na takvim manifestacijama. Mi smo tu da podržimo prave stvari, kao što je “Pozitivna Srpska”, koja afirmiše stvaraoce, umjetnike i mlade ljude koji treba da ostanu da žive u Republici Srpskoj”, istakao je Adžić.

Osim u Gradišci predstava „Korak u budućnost“ je dan ranije odigrana u Banja Luci na velikoj sceni Narodnog pozorišta Republike Srpske.

Kultura