Menu

Get Socialize

Održan 8. Memorijalni turnir „Sanjin Aleksić“ u Gradišci

28.12.2019 628 9 Nema komentara

Description

Želislav Jakab iz Srbije pobjednik je Memorijalnog turnira u kuglanju „Sanjin Aleksić“ koji je po osmi put održan u Gradišci. On je sa 595 oborenih čunjeva izborio prvo mjesto ispred zemljaka Ervina Komaromija, koji je oborio 4 čunja manje, dok je treće mjesto zauzeo Hrvat Sven Marić, oborivši 583 čunja.

Mladi kuglaši sa prostora Srbije, Hrvatske i Bosne i  Hercegovine  po osmi put su igrali u spomen na preminulog mladog kuglaša Sanjina Aleksića, koji je tragično stradao u saobraćajnoj nesreći.

„Ovaj turnir našoj porodice znači mnogo. Kroz njega mladi kuglaši nastavljaju svoj sportski put i bilježe uspješne rezultate, drago nam je zbog toga“, kaže Senka Aleksić, majka pokojnog Sanjina.

Na Memorijalni turnir „Sanjin Aleksić“ svake godine ekipe iz Hrvatske, Srbije i BiH, dolaze uglavnom u najajčem sastavu i ovo je jedna od rjeđih prilika gdje mlađi kuglaši mogu odmjeriti svoje kvalitete.

Na takmičenju je nastupilo pet kuglaša iz Gradiške. Najbolji rezultat ostvario je kuglaš „Kozare“ Miloš Marjanović sa oborenih 525 čunjeva, što je bilo odovoljno za 16. mjesto. „Ovakve sportske manifestacije su prilika da razmijenimo iskustva o radu sa mladim kuglašima, da učimo od najboljih. To je trenutno reprezentacija Srbije“, naglašava Darko Lacković, organizator Memorijalnog turnira „Sanjin Aleksić“, jer ona u ovoj kategoriji ima ekipnog i pojedinačnog prvaka svijeta.

Uncategorized