Menu

Get Socialize

Održan drugi Međunarodni turnir u govornom pikadu

13.04.2019 759 17 Nema komentara

Description

U prostorijama gradiške Organizacije za slijepa i slabovidna lica održan je drugi Međunarodni turnir u govornom pikadu za slijepa i slabovidna lica. Turnir je okupio osam ekipe iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, BiH i Republike Srpske.

„Prošle godine smo učestvovali i bili smo prvi. Gdje god dođemo imamo neku od medalja. Nama ovo mnogo znači jer se družimo i šta god da se uradi za nas je to veliko“ rekao je Branislav Jačević iz Novog Sada.

Organizator drugog Međunarodnog turnira u govornom pikadu u Gradišci je Društvo za sport i rekreaciju slijepih i slabovidnih lica„Svjetlost“.

„Pikado se igra u dvije kategorije, a takmiči se za prvo drugo i treće mjesto ekipno i pojedinačno. Nagrade su pehari i medalje. Ovo nam je dobro zbog rekreacije, druženja, razvijanja psihomotorike“ rekao je Dragan Subotić, predsjednik Društva za sport i rekreaciju slijepih i slabovidnih lica„Svjetlost“ Gradiška.

Pokrovitelj ove sportske manifestacije koju je otvorio Duško Ivetić ispred Odjeljenja za društvene djelatnosti i ove godine je Grad Gradiška.

„Turnir pokazuje napredak u odnosu na prošlu godinu. Rekli su da će se kandidovati za Balkansko prvenstvo u pikadu“ kaže Ivetić.

Osim ove sportske discipline slijepi i slabovidni u Gradišci imaju takimičenje u golbalu, šahu i kuglanju.

Uncategorized
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!