Menu

Get Socialize

Održan ekipni turnir u šahu za lica sa invaliditetom

23.10.2018 275 10 Nema komentara

Description

U Kulturnom centru Gradiška održan je Treći ekipni turnir u šahu za lica sa invaliditetom „Gradiška 2018“. Organizator takmičenja je bilo Udruženje paraplegičara regije Banja Luka – kancelarija Gradiška.

„Cilj je da se članovi druže i da zaborave na svoje probleme na jedan dan. Najveći problemi su zapošljavanje, materijalna situacija i njihova bolest“ rekla je Nataša Švraka, sekretar Udruženja paraplegičara regije Banjaluka– kancelarija Gradiška

Na turniru je učestvovalo šest ekipa sastavljenih od po tri takmičara. Pored organizatora, predstavnike su imali: Udruženje civilnih žrtava rata Gradiška , Opštinsko udruženje oboljelih od PTSP-a, Savez invalida rada, Međuopštinsko udruženje gluvih i nagluvih i Međuopštinska organizacija slijepih i slabovidih.

I ove godine je šahovski turnir za lica sa invaliditetom podržala je Opština Gradiška.

“Mi finansiramo rad ovih udruženja putem redovnih sredstava iz budžeta. Na jednoj sjednici ova udruženja su porglašena za udruženja od posebnog interesa za opštinu Gradiška.Mi pružamo bezrezervnu podršku organizovanju ovakvih manifestacija čiji je primarni cilj druženje osoba sa invaliditetom i njihovo uključivanje u društveni život” kaže Davor Glišić, načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti opštine Gradiška.

Udruženje paraplegičara regije Banjaluka – kancelarija Gradiška postoji od 2005. godine broji 45 članova. Osim šahovskog turnira organizuju i druge aktivnosti, kako bi poboljšali kvalitet života osoba sa invaliditetom.

Društvo