Menu

Get Socialize

Održan humanitarni koncert „Djeca za djecu“

21.02.2018 364 24 Nema komentara

Description

„Djeca za djecu” naziv je humanitarnog koncerta, koji je održan u Kulturnom centru Gradiška. Prihod od prodatih ulaznica namijenjen je gradiškom Udruženju roditelja djece sa autizmom “Duga”, koje je bilo organizator. -Prvo da pohvalim stanovnike opštine Gradiška, koji su se odazvali u velikom broju. Sredstva će biti utrošena za terapeute, logopede i psihologe, koji rade sa djecom- rekao je Saša Kasagić, predsjednik Udruženja roditelja djece sa autizmom “Duga” Gradiška.

Na koncertu su učestvovali plesni klubovi gradiški “Dance step” i “Ritam” iz Srpca, te kulturno-umjetnička društva “Mirkovo kolo” iz Vrbaške, “Kozara” iz Gornjih Podgradaca, “Una” iz Kozarske Dubice i “Kolovit” iz Gradiške.

Udruženje roditelja djece sa autizmom “Duga” postoji dvije godine. Trenutno broji 23 djece. -Na čekanju imamo još desetoro djece. Osnovani smo sa ciljem da pružimo podršku porodici- rekao je Kasagić.

U “Dugi”kažu da je lokalna uprava prepoznala potrebu za postojanjem jednog ovakvog Udruženja. Ove godine iz Budžeta opštine Gradiška izdvojeno je 10 000 KM za njihov rad.

Društvo