Menu

Get Socialize

Održan koncert KUD-a „Kozara“ u Gornjim Podgradcima

23.04.2018 435 19 Nema komentara

Description

Svoj doprinos u obilježavanju Dana opštine Gradiška dalo je i Kulturno umjetnično društvo „Kozara“ iz Gornjih Podgradaca. U Domu kulture „Lepa Radić“ održan je koncert na kojem su nastupile sve uzrasne grupe.Posjetioci su mogli uživati u narodnim igrama i pjesmama.

KUD „Kozara“ već nekoliko godina organizuje koncert povodom Dana opštine. Tom prilikom predstave svoj rad i sve ono što će tokom godine raditi. „Sad imamo nove nošnje sa kojima će se predstaviti u Njemačkoj“ kaže Nebojša Šinik.

Kulturno – umjetničko društvo “Kozara” osnovano je 1926. godine i jedno je od najstarijih društava u Republici Srpskoj. “Imamo veliki broj djece u društvu, ali Ii one iskusnije koji se zalažu za očuvanje tradicije i običaja. Poboljšali smo i uslove rada sanacijom prostora Doma kulture” rekao je Nemanja Panić, predsjednik KUD-a “Kozara” Gornji Podgradci.

Ovim koncertom završena je manifestacija “April u Podgradcima” u okviru koje je održana vaskršnja manifestacija i pozorišna predstava “Kumovanje, ludom radovanje”.

Kultura