Menu

Get Socialize

Održan koncert Milane Smiljanić i Sonje Bobrek Savić

04.04.2019 607 27 Nema komentara

Description

Gradiška publika imala je priliku da uživa u kompozicijama Baha, Balakirijeva, Bramsa, Šumana koje su u Kulturnom centru Gradiška izvele Milana Smiljanić i Sonja Bobrek Savić.

Umjetnice su istakle da će nastaviti saradnju, koja je započela u oktobru mjesecu.

„Dobro funkcionišemo i imamo planove za dalje. Sa ovim programom uradićemo još pet ili šest koncerata, a onda ćemo uzeti novi program i organizovati nove projekte. Budući da sam zaposlena na Akademiji umjetnosti kao umjetnički saradnik često imam priliku da nastupam. Kada je publika u pitanju, uvijek ima ljudi koji su zainteresovani i koji su ljubitelji klasične muzike. Doduše, ne onoliko koliko bismo željeli, ali ima“, izjavila je Sonja Bobrek Savić, pijanista.

Smiljanićeva je takođe zaposlena na banjalučkoj Akademiji umjetnosti kao asistent na odsjeku za violinu. Međutim, pored klasične, bavi se i drugim vrstama muzike.

„Imam jedan tango-džez sastav, gdje uglavnom izvodimo djela Pjacole, Gotan Prodžekta, i slično. Takođe, imam kvartet sa kojim izvodim pop-rok obrade da malo približimo mlađoj publici zvuk klasičnih instrumenata kroz zabavnu muziku. Pjevam u nekim rok sastavima, tako da nije samo klasična muzika u pitanju, ali klasika mi je profesionalni poziv“, ispričala je Milana Smiljanić, violinista.

Za koncert poput ovog potrebno je mnogo uvježbavanja, naglasile su Smiljanićeva i Savićeva.

Kultura
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!