Menu

Get Socialize

Održan koncert Ruskog narodnog orkestra

15.04.2019 726 25 Nema komentara

Description

U Kulturnom centru Gradiška održan je koncert Ruskog narodnog orkestra „Nižnji Novgorod“. Akademskim orkestrom dirigovao je maestro Viktor Kuznjecov, zaslužni umjetnik Ruske Federacije i osnivač orkestra.

”Ovo je državni narodni orkestar koji gostuje u RS. Imali smo koncert u Banskom dvoru u Banjaluci, gdje je publika bila oduševljena, iskreno se nadam da i gradiška publika nije ostala ravnodušna na ovo čime smo im se predstavili, i drago mi je da smo prepoznatljivi i u Republici Srpskoj rekao je Viktor Kuznjecov, dirigent.

Nižnjevovgorodski orkestar je jedan od najpoznatijih i najprestižnijih orkestara Ruske Federacije.  Od svog osnivanja 1991. godine, postaje prepoznatljiv kulturni brend. Poseban stil muziciranja je učinio orkestar propoznatljivim i donio mu je svjetsku slavu i mnoga priznanja osvojena u svjetskim kulturnim metropolama. Gostovanje ruskog orkestra u Gradišci nastavak je uspješne saradnje, uspostavljene prošle godine.

“Ovo je samo nastavak saradnje od prošle godine kada je Gradišku posjetio zamjenik ambasadora Ruske Federacije Petar Frolov i ataše za kulturu Lilija Sabirova.Nadam se da će se ta saradnja nastaviti kako na kulturnom i umjetničkom , tako i na privrednom planu“ rekla je zamjenik gradonačelnika Gradiške Dragana Ilić.

Koncertom u Gradišci se i zvanično završava četverodnevna manifestacija 18 evropski festival trzalačkih instrumenata, u organizaciji Gradskog tamburaškog orkestra Banja Luka.

“Ovo je sigurno najbolji orkestar koji je bio na festivalu , zato smo i rekli da dođe u Gradišku. Ovo su sve školovani muzičari” rekao je Miro Marinković, član Gradskog tamburaškog orkestra  Banja Luka.

Koncertom Ruskog narodnog orkestra “Nižnji Novgorod” započelo je obilježavanje Dana Grada Gradiška, koji se i Dana pobjede nad fašizmom.

Uncategorized
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!