Menu

Get Socialize

Održan prvi Memorijalni turnir pionira „Velimir Sombolac“

23.04.2018 2154 36 Nema komentara

Description

Fudbalski klub „Vojvodina“ iz Novog Sada pobjednik je prvog Memorijalnog turnira pionira „Velimir Sombolac“. Vojvodina je u finalnoj utakmici na Gradskom stadionu u Gradišci savladala ekipu Kozare rezultatom 2:1. U utakmici za treće mjesto FK „Borac“ iz Banja Luke je bio bolji od Bihaća i pobjedili su rezultatom 3:1. Na turniru su osim najboljima ekipama nagrade dodjeljene i pojedincima od kojih su se posebno istakli Pavle Glišić, najbolji golman iz FK „Kozara“ i Mihajlo Milosavić iz FK „Vojvodina“ koji je proglašen najboljim igračem i strelcem turnira.

Zadovoljstvo održanim turnirom izrazio je predsjednik FK „Kozara“ Milenko Pavlović koji je rekao da su sve četiri ekipe dale izvanredan doprinos ovoj sportskoj manifestaciji. „Sve je dobro proteklo, čestitam ekipi Vojvodine to im je i obaveza da dođu sljedeće godine jer su dobili prelazni pehar. Mi smo zadovoljni i nastojaćemo da sljedeće godine turnir bude još bolji“ kaže Milenko Pavlović, predsjednik FK „Kozara“.

Velimir Sombolac je bio proslavljen fudbaler Borca, Partizana i Olimpije te član reprezentacije Jugoslavije koja je osvojila zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Rimu 1960. godine. Sombolac je bio dugogodišnji trener i osnivač Kozarine škole fudbala.

Memorijalnim turnirom pionira „Velimir Sombolac“ počelo je obilježavanje Dana opštine Gradiška i Dana pobjede nad fašizmom.

Novosti
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!