Menu

Get Socialize

Održan šahovski turnir za lica sa invaliditetom

14.11.2017 298 27 Nema komentara

Description

U organizaciji Udruženja paraplegičara regije Banjaluka – kancelarija Gradiška održan je Drugi ekipni turnir u šahu za lica sa invaliditetom – Gradiška 2017. Na turniru je učestvovalo ukupno šest ekipa sastavljenih od po tri takmičara. U Udruženju paraplegičara kažu da je glavni cilj turnira druženje osoba sa invaliditetom sa područja opštine.

„Na turniru su učestovali članovi našeg Udruženja, zatim opštinskog Udruženja slijepih i slabovidnih, gluvih i nagluvih, Saveza invalida rada, Udruženja amputiraca, i oboljelih od PTSP. Turniru se raduju svi učesnici i druženje je jako prijatno“, kaže Nataša Švraka, predsjednik Udruženja paraplegičara kancelarija Gradiška.

Šahovski turnir za lica sa invaliditetom podržala je Opština Gradiška.

„Opština Gradiška izdvaja sredstva za podršku radu udruženja osoba sa invaliditetom, i njihovim manifestacijama. Ovaj turnir je veoma značajan i nadamo se da će postati tradicija u Gradišci“, istakao je  Davor Glišić, načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti opštine Gradiška.

Udruženje paraplegičara regije Banjaluka – kancelarija Gradiška broji 46 članova. Osim šahovskog turnira organizuju i druge aktivnosti, kako bi poboljšali kvalitet života osoba sa invaliditetom.

„Povodom Svjetskog dana osoba sa invaliditetom, 3. decembra organizujemo podjelu paketića za djecu članova Udruženja. Osobe sa invaliditetom teško žive, i zavise od naknade za tuđu njegu i pomoć“, rekla je Nataša Švraka, predsjednik Udruženja paraplegičara kancelarija Gradiška.

Po završetku Drugog ekipnog turnira u šahu, tri prvoplasirane ekipe nagrađene su prigodnim nagradama u vidu pehara, medalja i diploma.

Društvo