Menu

Get Socialize

Održan skup oldtajmera u Gradišci

19.08.2019 2257 38 Nema komentara

Description

Tradicionalno, posljednjih nekoliko godina, u okviru Gradiškog ljeta, održava se skup oldtajmera. Ove godine glavnom Vidovdanskom ulicom prodefilovalo je četrdesetak starih automobila, koji su kod sugrađana izavali posebnu pažnju.

Stare automobile provozali su njihovi vlasnici iz Gradiške i okolnih opština, te susjedne Hrvatske.

Mnogo simpatija posjetilaca na ovogodišnjoj izložbi pobrao je automobil francuskog proizvođača Citroen, popularni Spaček, u vlasništvu Srpčanke Mirjane Mitraković. Proizvodio se od  1948. do 1990. godine. Procjenjuje se da je proizveden u više od 5 miliona primjeraka.

Ljubitelj Citroena je i Vlado Blažetić iz susjedne Nove Gradiške. Auto-mehaničar po struci, nagledao se svakavih četverotočkaša. Ipak, još od rane mladosti vezao se za „Dijanu“

Redovan učesnika susreta oldtajmera i njihov veliki ljubitelj je naš sugrađanin Siniša Damjanić. Stekao je mnoga poznanstva na takvim manifestacijama, pa je posebno srećan što su u Gradišku sa svojim starim vozilima, uprkos dugim kolonama automobila na savskom mostu, došli vozači iz Hrvatske. Na susrete je dovezao Mercedesa 560, koji ove godine broji 30-o ljeto. 

U Zavičajnom muzeju, koji sa Turističkom organizacijom i uz podršku Gradske uprave organizuje ovu atraktivnu manifestaciju, zadovoljni su ovogodišnjim skupom. Baš kao što su mnogi posjetioci imali priliku prisjetiti se i saznati neke nove detalje o sada već vremešnim vozilima i periodu koji su obilježili, tako je i učesnicima, kroz stručnu promociju, omogućeno da saznaju više o gradu na rijeci Savi…

Uncategorized