Menu

Get Socialize

Održana „Biciklijada 2018”

23.06.2018 1007 17 Nema komentara

Description

Tradicionalna sportsko-rekreativna manifestacija „Biciklijada 2018“održana je u Gradišci.  Biciklisti svih generacija ove godine okupili su se na platou ispred Kulturnog centra.

Formirana kolona biciklista koja je krenula ispred Kulturnog centra kretala se kejom, zatim kroz Mačkovac, Gredu, te su se Kozinačkim putem vratili na mjesto odakle su i krenuli. Najmlađi učesnici Biciklijade napravili su krug oko Kulturnog centra i za njih je priređen prigodan zabavni program.

Pored najmlađih, redovni učesnici Biciklijade su i Miroslav Vujanović i Nevenka Stanivuk iz Gradiške. Učestvuju svake godine, jer smatraju da je to dobro za zdravlje, ali se na ovoj manifestaciji dobro zabave i druže sa ostalim učesnicima.

Organizatori ovogodišnje Biciklijade bili su Turistička organizacija Gradiška, Biciklistički klub i Opština Gradiška.

Davor Glišić, načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti rekao je da je ova manifestacija pored maratona i najmasovnija i da je uvrštena u program Gradiškog ljeta.

„ U današnje vrijeme kada se omladina služi sve više tehničkim pomagalima, jedna ovakva aktivnost doprinosi boljoj fizičkoj kulturi i svemu onom što nam je potrebo a to je više kretanja i fizičke aktivnosti„ kaže Radovan Stajčić, predsjednik Biciklističkog kluba „Gradiška“.

Bicklistički klub „Gradiška“ ima oko 40 aktivnih članova i postoji dvije godine.  Namjera im je da od sljedeće godine gradiška Biciklijada postane memorijalna  i da se organizuje u čast i pomen na doktora Borislava Šokčevića koji je bio član Biciklističkog kluba i jedan od pokretača ove sportske manifestacije.

Novosti