Menu

Get Socialize

Održana druga Međunarodna kobasicijada u Rogoljima

04.03.2019 810 40 Nema komentara

Description

U Mjesnoj zajednici Rogolji održana je druga „Međunarodna rogoljska kobasicijada“. Prema mišljenju stručnog žirija najbolju kobasicu na ovogodišnjoj kobasicijadi napravio je Đurica Antonić iz Razboja. Drugo mjesto osvojio je Milan Kutlača iz Cerovljana, a treće Ognjen Antić iz Rogolja.

I ostali takmičari, kojih je na na drugoj Međunarodnoj kobasicijadi bilo oko 40, donijeli su svoje najbolje proizvode. Jedan od njih bio je Saša Marin iz Kaća koji je  govorio o svom načinu pravljenja kobasice.

„Bitno da je meso bude zrelo, ide so, slatka, ljuta paprika i rum stavljamo. Sušimo na bukovini par dana i onda ide na promaju“ kaže Saša Marin.

O svojim receptima nije mnogo govorio Darko Radulj sa Manjače koji je prvi put učestvovao na Rogoljskoj kobasicijadi.

Redovan učesnik Rogoljske kobasicijade je mještanin ovog sela Borko Antić. On kaže da svi imamo istu recepturu, samo je razlika u začinima,a  da svakako treba dosta ljubavi i pažnje.

Pokrovitelj i druge „Međunarodne rogoljske kobasicijade“ bila je opština Gradiška.

„To je jedna prezentacija gastronomije, naših običaja, tradicije. Iz ovog druženja i lijepih proizvoda treba da pokušamo da iznjedrimo neke brendove gdje bi mogli ljudi koji se bave proizvodnjom kobasica iskoristiti tržište i plasirati proizvode“ rekao je Zoran Adžić, načelnik opštine Gradiška.

Ovogodišnjom kobasicijadom zadovoljni su organizatori koji su prije godinu dana došli na ideju da upriliče ovakav događaj u svojoj mjesnoj zajednici.

Drugoj „Međunarodnoj rogoljskoj kobasicijadi“ prisustvovao je veliki broj posjetilaca. Uz muziku i druženje imali su priliku da degustiraju kobasice iz različitih krajeva.

Društvo
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!