Menu

Get Socialize

Održana manifestacija “Aplauz, molim“

27.06.2018 642 15 Nema komentara

Description

Kraj školske godine i završetak literarnog konkursa „Gradiško proljeće“ svečano su obilježeni manifestacijom koja je održana u Kulturnom centru Gradiška pod nazivom „Aplauz, molim“.Ovom prilikom predstavljen je zbornik odabranih radova te su dodjeljene diplome i nagrade za najbolje literarne radove učenicima osnovnih i srednjih škola sa područja opštine.

Tokom skoro tri mjeseca trajanja konkursa stručni žiri pažljivo je čitao i ocjenjivao radove gradiških školaraca.Na adresu Kulturnog centra pristigla su 123 rada od čega 75 radova poezije i 48 proze.

Konkurs “Gradiško proljeće” raspisan je sa prvim danom proljeća na Međunarodni dan poezije kada je i šetnjom obilježen Dan djece sa daunovim sindromom. “Takođe smo organizovali  Školu kreativnog pisanja koju je vodio naš književnik I predsjednik žirija Rado Dimitrijević” kaže Željko Blagojević, direktor Kulturnog centra Gradiška.

Posebno oduševljenje kod najmlađih na ovoj manifestaciji izazvao je nastup Bore Đorđevića poznatog kao Bora Čorba. Poznati roker i pjesnik posjetio je i mali ljetni salon knjige koji je održan u okviru manifestacije “Aplauz molim” na kojem su se predstavili izdavači iz Republike Srpske.

Na svečanoj priredbi “Aplauz molim” nagrađeni su vukovci kao i učenici koji su se tokom čitave godine istakli svojim radom.

Društvo