Menu

Get Socialize

Održana promocija zavičajnih pisaca u gradiškoj biblioteci

31.10.2019 659 49 Nema komentara

Description

U Narodnoj biblioteci Gradiška upriličena je promocija mladih zavičajnih književnica Radomariole Čikić i Zorane Košpić.

Čikićeva je svoj književni izražaj pronašla u prozi, u žanru romana, a prvi roman „Anamariel“ objavljen je 2015. Iste godine, izašla je zbirka priča „Njujorški kafić“.

„Odlučila sam se da pišem o psihološkim aspektima ličnosti, psihičkim problemima i ljudima sa margine društva. Ukoliko mi pisci ne obraćamo pažnju na njih, neće niko drugi. Pisanje samo po sebi ne zaslužuje slavu, ali mi kao pisci imamo dužnost da dopremo do duha ljudi. To sam shvatila kao svoju misiju“, navela je Čikićeva.

Zbirka poezije „Zvijezda Danica“ prvenac je Zorane Košpić, a ovom prilikom se predstavila autobiografskom zbirkom poezije i proze „Ne zaklanjajte mi Sunce“. Navela je da je svako predstavljanje svojih djela široj publici poseban doživljaj.

„To je uvijek osjećaj da se publici prikazujete onakvim kakvim zaista jeste. To ljudi treba da razumiju ili ne razumiju, nađete sa na tapeti osude ili odobravanja“, objasnila je Košpićeva.

U gradiškoj biblioteci značajna pažnja se poklanja zavičajnim piscima.

„Drago mi je da postoje ovako mlade nade koje idu stazama starijih zavičajnih pisaca. Ove dvije djevojke su izuzetno talentovane, prisutne su u biblioteci i veoma aktivne“, navela je Snježana Miljković, direktor Narodne biblioteke Gradiška.

U srijedu, 6. novembra, biće organizovana promocija knjiga profesora Petra Stojakovića, poručuju iz ove ustanove.

Društvo
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!