Menu

Get Socialize

Održana sjednica Skupštine SUBNOR-a Gradiška

21.06.2019 620 22 Nema komentara

Description

U Gradišci je održana  sjednica Skupštine SUBNOR-a na kojoj je izabrano 27 članova Gradskog i tri člana  Nadzornog odbora. Od tih 27 članova na konstitutivnoj sjednici koja će biti održana za desetak dana biraće se  pet članova predsjedništva i predsjednik Gradskog odbora SUBNOR-a Gradiška.

„Pored toga mi smo danas usvojili dokumenta, izvještaj o radu organizacije u dosadašnjem periodu, izvještaj o radu nadzornog odbora, zatim smo usvojili prioritetne pravce djelovanja u narednom periodu“ kaže Nikola Kragulj, predsjednik Gradskog odbora SUBNOR-a Gradiška.

„Jedan od prioritetnih ciljeva ove gradske oroganizacije je  očuvanje istine i tekovina narodnooslobodilačke borbe u Drugom svjetskom ratu“ rekao je Kragulj.  U toku ove godine učiniće se dodatni napori da se dovrše ranije započete aktivnosti oko pripreme knjige u kojoj će se naći spisak žrtava fašizma i poginulih boraca u Drugom svjetskom ratu i obezbijedi njeno štampanje do 24. aprila 2020. godine.

„To je obiman materijal u kojem ima od 15 do 16 hiljada žrtava i boraca koje je naša opština dala.Mi ćemo pokušati da obrazovni programi u školama budu posvećeni izučavanju istorijskih činjenica.Bitno je da mladi ljudi čuvaju uspomene na sve ono što se u proteklom periodu dešavalo, sa ciljem da se borimo protiv toga da se to ne ponovi“ istakao je predsjednik SUBNOR-a Nikola Kragulj.

On kaže da Gradiški SUBNOR ima devet živih učesnika NOR-a i oko 300 članova.

Uncategorized
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!