Menu

Get Socialize

Održano prvenstvo gimnazijalaca u kuglanju

05.06.2018 496 15 Nema komentara

Description

Gradiška Gimnazija i Kuglaški klub „Kozara“ organizovali su prvo prvenstvo gimnazijalaca u kuglanju. Učenici prvog i trećeg razreda pokazali su svoje kuglaške vještine tokom tri sedmice takmičenja. Na kraju je prvo mjesto pripalo ekipi „Trešnje“ koju su činili učenici trećeg razreda.

„Bilo nas je troje u ekipi i veoma smo srećni što smo pobjedili. Mislim da bi trebalo ovako nešto češće organizovati da se družimo i kuglamo“, kaže Anita Karlović, član pobjedničke ekipe.

Kuglanje je organizovano u okviru časova fizičkog vaspitanja, zahvaljujući profesoru Marku Zecu, koji je želio da na ovaj način upotpuni časove fizičkog sa novim sportskim sadržajima.

„Cilj je bio da ostvarimo zadatke fizičkog vaspitanja, ali i da motivišemo učenike da se bave nekom novom fizičkom aktivnošću. Zainteresovanost za kuglanje je velika“, istakao je Zec.

Kuglanje je upravo na ovaj način zavoljela učenica prvog razreda Tifa Hajdarević. Uspješno se bavi fudbalom i atletikom, a odnedavno je i kuglanje svrstala u omiljene sportove.

„Kuglanje mi se jako svidjelo i odlučila sam da počnem trenirati“, kaže Tifa.

Prvenstvo gimnazijalaca u kuglanju ispratila je i direktor škole Vesna Krunić, koja je pohvalila ovakav vid nastave fizičkog vaspitanja.

 „Zadnjih dana škole učenici ne vole ići na vrućinu, a ovo im je dobro došlo da se bave nekim drugim sportom i takmiče se“, kazala je Krunićeva.

Kuglaški klub „Kozara“ ustupio je prostor mladim kuglašima, te im obezbijedio medalje.

„Imamo već četiri godine uspješnu saradnju sa Gimnazijom, a takmičenje je organizovano prvi put. Nadam se da ćemo u sljedećoj sezoni ostvariti saradnju sa svim gradiškim srednjim školama, te da ćemo održati jedan zajednički turnir“, naveo je Darko Lacković, predsjednik Upravnog odbora KK „Kozara“ Gradiška.

U kuglaškom takmičenju gimnazijalaca učestvovao je i uspješan mladi kuglaš Miloš Marjanović, učenik trećeg razreda i član Kuglaškog kluba „Kozara“.

„Kuglam već godinu i po. Ove godine sam postigao veoma dobar rezultat, prvo mjesto na takmičenju kadeta RS i drugo mjesto na nivou BiH. U ekipnom takmičenju u juniorskoj kategoriji osvojio sam prvo mjesto i u RS i BiH. Pozivam sve drugare da kuglaju, jer je jako zabavno“, poručio je Marjanović.

Marjanović je ovom prilikom dodjelio medalje i priznanja najuspješnijim ekipama na prvenstvu gimnazijalaca u kuglanju. Priznanje je dobilo i odjeljenje sa najvećim brojem oborenih čunjeva.

Posebnom medaljom  za najbolju direktoricu đaci su odlikovali Vesnu Krunić.

Društvo