Menu

Get Socialize

Održano Prvenstvo Republike Srpske u sportskom ribolovu

02.07.2018 1229 25 Nema komentara

Description

U Gradišci je održano Prvenstvo Republike Srpske u sportskom ribolovu, disciplina udicom na plovak. Takmičilo se 15 klubova u konkurenciji seniora i četiri kluba u konkurenciji seniorki.

„Najbitnije je ne pogriješiti u odabiru tehnike. Moraš procijeniti stazu i donijeti isparavnu odluku za najbolji ulov: Ribolov je bio odličan. Ulovilo se dosta ribe  i ja sam zadovoljan“, rekao je Davor Vučičević član sportsko-ribolovnog društva „Klen“ iz Kozarske Dubice koji je ulovio 9500 grama ribe.

Darko Kelečević iz Sportsko-ribolovnog društva „Vrbas“ iz Laktaša na takmičenju je bio pomoćnik bratu Radi koji je ulovio 9000 grama ribe. Ističe da su uslovi za ribolov bili odlični.

„Prošla godina je bila katastrofa. Ove godine su svi imali dobar ulov. Naša ženska ekipa je osvojila prvo mjesto i nadam se da će i muška bar među tri ući“, rekao je Kelečević.

Bilo je ovo 24. prvenstvo Republike Srpske, a čak 20. koje je održano u Gradišci. Tim povodom ponovo je aktuelizovana priča da Gradiška bude domaćin međunarodnog takmičenja.

„Ribolovna staza u Gradišci je jedna od najtraktivnijih i najboljih u Republici Srpskoj sa odličnim amfiteatrom za posmatranje takmičara tako da bi bilo dobro kada bismo svi težili da maksimalno iskoristimo potencijale rijeke Save i da u nekom periodu budemo domaćini i nekog evropskog prvenstva kako bismo našu opštinu promovisali i kroz ovaj vid sportskog turizma“, rekao je Davor Glišić, načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti opštine Gradiška.

U Sportsko-ribolovnom savezu Republike Srpske ne kriju da je staza u Gradišci najbolja ribolovna staza u Bosni i Hercegovini, te da su obavili razgovore sa predstavnicima opštine, sportsko-ribolovnog društva Amur i Turističke organizacije da se u Gradišci organizuje i neko međunarodno takmičenje.

„Sava je međunarodna rijeka. U neposrednoj blizini je granični prelaz i aerodrom. Bili smo na mnogo takmičenja i nigdje nismo vidjeli stazu kakva je u Gradišci“, rekao je Milovan Živković, predsjednik Sportsko-ribolovnnog saveza Republike Srpske.

U Sportko-ribolovnom društvu „Amur“ ističu da su spremni za organizaciju velikog takmičenja, ali da je potrebno još puno posla uraditi, prije svega na čišćenju korita rijeke Save.

Prvenstvo Republike Srpske bilo je kvalifikaciono za Državno prvenstvo Bosne i Hercegovine gdje će najbolji pojedinci i ekipe koji su se takmičili u Gradišci pokušati izboriti reprezentativni status.

Novosti
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!