Menu

Get Socialize

Održano takmičenje iz poznavanja pokreta Crvenog krsta u Gradišci

27.10.2017 150 26 Nema komentara

Description

Opštinska organizacija Crvenog krsta Gradiška organizovala je opštinsko takmičenje iz poznavanja pokreta Crvenog krsta.Od ukupno šest ekipa prvo mjesto osvojili su učenici OŠ  “Danilo Borković”, drugoplasirana je ekipa OŠ “Kozarska djeca” iz Kruškika, a treće mjesto su osvojili učenici OŠ “Petar Kočić” iz Nove Topole.Takmičari su pokazali zavidno znanje na ovom takmičenju.

O regularnosti takmičenja, brigu su vodili članovi žirija među kojima je bila Anđela Ilišević, dugogodišnji volonter Crvenog krsta. „Danas je cilj da naučio djecu nešto o poznavanju Crvenog krsta da im proširimo znanje“ kaže  Anđela Ilišević, član žirija.

Sekretar OO Crvenog Krsta Gradiška, Dragana Stević, rekla da se ovo tradicionalno takmičenju odnosi na istorijat i upošteno saznanje o radu Crvenog krsta. “Ovdje se spominju principi i sve aktivnosti koje rade Crveni krst. Nama je drago što mladi žele da nauče nešto o Crvenom krstu na ovakav način. Ovo takmičenje je važno zato što dobijamo nove volontere i članove kao i saradnike koji mogu da promovišu vrijednosti Crvenog krsta” rekla je Dragana Stević, sekretra OO Crvenog krsta Gradiška.

Prvoplasirana ekipa će gradiški Crveni krst predstavljati na Regionalnom takmičenju u Prnjavoru koje će biti održano 3. novembra.

Društvo