Menu

Get Socialize

Oprezno sa paljenjem vatre na otvorenom

05.03.2019 532 38 Nema komentara

Description

Gradiški vatrogasci ovih dana imaju pune ruke posla.U proteklih pet dana imali su više od 30 inetervencija uglavnom na gašenju požara na otvorenom prostoru.

„Gledajući proteklih pet dana mi smo već dostigli broj intervencija koje smo imali u prošloj godini. Požari uglavnom nastaju zbog uređivanja poljoprivrednih domaćinstava gdje ljudi svojom nepažnjom i nemarom izazovu požare koji izmaknu kontroli. Imali smo da se požar sa površina prenio na objekte i bilo je materijalne štete“  rekao je Goran Stojaković, starješina PVJ Gradiška.

Samo u toku jučerašnjeg dana na području opštine Gradiška, usljed jakog vjetra i nepažnje lica koja pale vatru na poljoprivrednim površinama, zabilježeno je deset požara na otvorenom.

„Uglavnom u ruralnom zapadnom djelu opštine“ kaže Stojaković.

Iz vatrogasne jedinice apelovali su na lica koja pale vatru na otvorenom da provode osnovne preventivne mjere da ne napuštaju područje dok se vatra potpuno ne ugasi, jer usljed jakog vjetra požar može ponovo da se aktivira i da se u toku noći ponovo počne širiti.

“Opštinskom odlukom o mjerama zaštite od pžara je definisano od 15. maja do 1. oktobra zabranjeno bilo kakvo  paljenje vatre na otvorenom” rekao je Stojaković. On je podsjetio da su gradiški vatrogasci tokom prošle godine imali ukupno 216 intervecija  što je najmanji broj intervencija u posljednjih petnaest godina.

Društvo
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!