Menu

Get Socialize

Organizacija „Srbi za Srbe“ Đurićima obezbijedila traktor

25.06.2018 823 11 Nema komentara

Description

Zahvaljujući organizaciji „Srbi za Srbe“ i turniru „Trojka iz bloka“ desetočlana porodica Đurić iz Čatrnje, kod Gradiške, dobila je traktor. Poslove u poljoprivredi sada će obavljati mnogo lakše i brže. Srboljub i Andrea Đurić imaju osmoro mališana, uzrasta od jedne do 13 godina. Žive od Srboljubove plate i poljoprivrede. Kažu da im je traktor bio prijeko potreban.

„Ovo mi puno znači, sam ću obrađivati zemlju, neću morati plaćati. Svu svoju hranu proizvodimo, a nešto od poljoprivrednih prouzvoda prodamo da pokrijemo troškove“, priča Srboljub Đurić.

Humanitarni turnir „Trojka iz bloka“ početkom juna je organizovan u Gradišci. Prikupljeno je nešto više od 7000 KM.

U organizaciji „Srbi za Srbe“ kažu da je ostatak sredstava obezbijeđen od turnira u Prnjavoru, kao i od drugih donacija. Inače, organizacija već 13 godina kroz različite aktivnosti pomaže socijalno ugrožene porodice sa četvoro i više djece širom Balkana. „Srbi za Srbe“ do sada su prikupili  preko 2,5 miliona evra i pomogli više od 2000 porodica.

„Ovo je druga akcija kupovine traktora u ovoj godini na području Republike Srpske. Jedan traktor smo kupili i porodici u Federaciji BiH. Planiramo još kupovinu kuće porodici Gačić, izgradnju kuće porodici Lukić iz Prijedora, adaptaciju kuće porodice Kuzmanović iz Doboja, i još nekoliko većih akcija“, istakao je Saša Vignjević, generalni sekretar Humanitarne organizacije „Srbi za Srbe“ u Republici Srpskoj.

Za pomoć porodici Đurić posebno su se angažovali članovi organizacije iz Gradiške. Podršku su tražili i od privrednika i lokalne zajednice.

„Zahvalni smo svim privrednicima i Opštini Gradiška koji su nam izašli u susret i podržali ovu akciju“, kazao je Severin Kisin, član Humanitarne organizacije „Srbi za Srbe“ iz Gradiške.

Traktor je posebno oduševio najmlađe članove porodice Đurić. Zajedno sa ocem isprobali su novu mašinu.

 

 

Društvo