Menu

Get Socialize

Organizovan doček pravoslavne Nove godine u Gradišci

11.01.2019 973 18 Nema komentara

Description

U noći između 13. i 14. januara dočekuje se pravoslavna Nova godina. U mnogim gradiškim hramovima biće organizovan doček uz moleban i vatromet.

Tako je prethodnih devet godina bilo  ispred hrama Svetog Proroka Ilije u Mjesnoj zajednici Laminci gdje se okupljaju mještani i drugi gosti kako bi dočekali pravoslavnu Novu godinu.Posjetioce i ove godine očekuje bogat program.

„Kao centralni dio te manifestacije bi izdvojio moleban koji se obavlja da bi zablagodarili za prethodnu godinu Gospodu na sve onome što nam je darovao i da bi se pomolili za narednu godinu. Ovdje program počinje u 21 čas gdje će biti organizovan dočeka uz roštilj,kuvano vino i muziku kao i vatromet u ponoć“ rekao je Branislav Vidačković, paroh laminački.

Istim povodom će u ponoć, u noći između 13. i 14. januara i u hramu Pokrova Presvete Bogorodice u Gradišci biti služen moleban za nastupajuću 2019. pravoslavnu Novu godinu nakon čega će u porti hrama biti pripremljeno posluženje za vjernike i vatromet.

Proslava pravoslavne Nove godine biće organizovana i ispred Kulturnog centra Gradiška u sklopu programa Zimskog grada. Za dobru atmosferu uz besplatno kuvano vino, čaj i vatromet pobrinuće se novosadska grupa  “The Frajle”.

Društvo