Menu

Get Socialize

Organizovana igraonica za djecu sa smetnjama u razvoju

04.10.2018 635 14 Nema komentara

Description

Povodom obilježavanja Nedjelje djeteta, Centar za socijalni rad Gradiška i Udruženje roditelja djece sa autizmom „Duga“ organizovali su okupljanje pod parolom „Vjerujem u sebe“, namijenjeno djeci sa smetnjama u razvoju i njihovim roditeljima. Za mališane je organizovana škola sporta i druženje sa klovnom Fazonkom, dok su roditelji prisustvovali stručnoj radionici.

„Cilj je prije svega da se roditelji ove djece sastanu i da razmjene iskustva, a to ih čini jačima. Razgovaraju ovako i sa stručnjacima i usvajaju nova znanja“, rekao je Rade Cumbo, direktor Centra za socijalni rad Gradiška.

„Ova radionica nama puno znači. Centar za socijalni rad je prepoznao naš angažman. Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite RS tokom Nedjelje djeteta organizuje ove radionice širom RS“, naveo je Saša Kasagić, predsjednik Udruženja „Duga“ Gradiška.

U okviru stručne radionice predavanja roditeljima održali su psiholozi iz Centra za socijalni rad i Udruženja „Duga“.

„Svrha radionice je da mi sa roditeljima razmjenimo informacije, a i oni da se pomognu međusobno“, rekla je Nevena Gvozdenac, psiholog u Udruženju „Duga“.

Udruženje „Duga“ broji 30-ak članova, kojima potrebne tretmane pružaju dva logopeda i psiholog. Stručne radionice se često organizuju, i veoma su značajne i djeci i roditeljima.

Podršku u radu Udruženju „Duga“ daju Centar za socijalni rad i Opština Gradiška.

Društvo
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!