Menu

Get Socialize

OŠ “Miloš Crnjanski” iz Potočana pobjednik Regionalnog takmičenja “Misli mine”

30.11.2018 1044 21 Nema komentara

Description

Pobjednik regionalnog takmičenja o temi upozoravanje na opasnosti od mina i neeksplodiranih ubojnih sredstava pod nazivom “Misli mine” je ekipa Osnovne škole “Miloš Crnjanski” iz Prnjavora. Član pobjedničke ekipe, Teodora Davidović kaže da su se vrijedno pripremale za ovo takmičenje i dodaje da su mnogo toga naučile: “Naučile smo šta treba da radimo kada naiđemo na minu, ukoliko neko rukuje vatrenim oružjem kako treba da postupamo i sve stvari vezane za mine. Drago nam je što smo pobijedile, i znači nam mnogo. Dalje ćemo ići na Republičko takmičenje i nadam se da ćemo postići dobar rezultat.“

Tročlani žiri nije imao lagan posao, budući da su takmičari pokazali zavidno znanje.

“Vidi se da su djeca radila na ovoj tematici, došli su poprilično pripremljeni. Borba je bila uravnotežena, a u finišu su nijanse odlučivale. Postoje lokalne zajednice u Republici Srpskoj koje su ugrožene minama i vrlo je važno da se na pravi način izvrši ovo upoznavanje sa opasnostima od mina. Djeca su najugroženija kategorija stanovništva, stoga je važno da se na ovakav način vrši popularizacija ovog znanja”, rekao je Ranko Marić iz Republičke uprave civilne zaštite RS, član žirija.

Na takmičenju je, pored pobjednika iz Prnjavora, učestvovalo šest osnovnih škola iz Gradiške, Banjaluke, Laktaša, Srpca, Kotor Varoša i Čelinca.

“Mi imamo dugo iskustvo, već 15 godina održavamo takmičenja. Ovo takmičenje je bilo fer, žiri je imao dosta posla. Zadaci su bili zabavni, zahtjevali su znanje i spretnost. Svi takmičari su pokazali odlično znanje i možemo biti zadovoljni”, izjavio je Đurađ Stojčić, sekretar Koordinacionog odbora regije “Krajina”.

Svim učesnicima dodijeljene su diplome, dok su prve tri ekipe nagrađene i peharom. Pobjednik Regionalnog takmičenja učestvovaće na Republičkom, koje će biti održano u petak, 7. decembra, na Palama.

Društvo
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!