Menu

Get Socialize

OŠ “Mladen Stojanović” Vrbaška pobjednik kviza Istina o Srbima

16.05.2019 550 24 Nema komentara

Description

Učenici Osnovne škole „Mladen Stojanović“ iz Vrbaške pobjednici su 23. takmičenja učenika gradiških osnovnih škola iz nacionalnih predmeta vjeronauka, srpski jezik i istorija, u sklopu manifestacije „Istina o Srbima“.

Bojan Ajder se takmičio iz oblasti vjeronauke, Stoja Majdanac iz istorije, dok se iz oblasti srpskog jezika takmičila Angelika Lajić, koja je osvojila prvo mjesto.

„Puno mi znači jer sam prvi put na takmičenju i odmah sam osvojila prvo mjesto. Pitanja nisu bila pretjerano teška i mogla sam sve uraditi kako treba“, rekla je Angelika.

„Ove školske godine dobila sam tu čast da pripremam svog učenika, i to učenika osmog razreda, koji je osvojio prvo mjesto iz oblasti srpskog jezika. Zahvaljujem se svim svojim đacima što su postigli tako dobar rezultat“, izjavila je Biljana Savić, nastavnik srpskog jezika i književnosti.

Predsjednik žirija i član SP i KD „Prosvjeta“ Gradiška, Mirko Milisavić, podsjetio je da je ovo jedinstven kviz u Republici Srpskoj, naglasivši da je zadovoljan znanjem koje su pokazali učenici: „Za nas je bitnije da se djeca druže, da se upoznaju i da razvijaju ljubav prema nacionalnim predmetima.“

Na takmičenju je učestvovalo sedam gradiških osnovnih škola. Drugo mjesto zauzela je škola „Vasa Čubrilović“ iz Gradiške, dok je domaćin takmičenja, prošlogodišnji pobjednik škola „Kozarska djeca“ iz Kruškika, osvojio treće mjesto.

Društvo