Menu

Get Socialize

Osnovci učili o važnosti odvajanja otpada i reciklaže

15.10.2019 1236 40 Nema komentara

Description

Još od ranog djetinjstva važno je kod djece stvarati zdrave navike, poput one o zaštiti  sredine u kojoj živimo. O tome djece mnogo uče od svojih najbližih, ali i kroz obrazovne institucije.  U gradiškim osnovnim školama ovih dana se realizuju predavanja o pravilnom odvajanju otpada i važnosti reciklaže. Projekat realizuje KP „ Gradska čistoća“,u saradnji sa firmom „Euro Beta“ iz Banjaluke, koja će tokom godine donirati oko 60 kontejnere za odvajanje otpada svim osnovnim školama u Gradišci i na još nekoliko mjesta.

„Građani još uvijek nemaju mogućnost u domaćinstvima odvajati otpad, jer ne postoje tzv. zelena ostrva u svim naseljima.Trebaće vremena da i Zakon definiše ovu oblast, kako bi postavljanje kontejnera na kraju i ispunilo svoju svrhu“, ističe Anita Babić iz firme „Euro Beta“.

Direktor Gradske čistoće Željko Bilbija ističe da je veoma važno jačati svijest o očuvanju životne sredine, prvenstveno kada je u pitanju odlaganje otpada.

„Zajedno sa nadležnim službama, nastojimo otpad prikupiti u što većim količinama kako ne bi završavao na divljim deponijama“, ističe Željko Bilbija i dodaje da je u prvih šest mjeseci ove godine prikupljeno 500 t više otpada u odnosu na prošlu godinu.

Još prošle godine su KP „Gradska čistoća“ i Opština Gradiška, u saradnji sa Fondom za zaštitu životne, sredine nabavili specijalno vozilo i uradili tri reciklažna ostrva na području Gradiške.

Uncategorized