Menu

Get Socialize

OSTVAREN ŽIVOTNI SAN: Milošu Ožegu iz Kukulja sagrađena kuća

21.10.2019 613 20 Nema komentara

Description

U kući staroj gotovo jedan vijek, bez grijanja i osnovnih uslova za život proveo je Miloš Ožeg svoju mladost, brinući o bolesnim roditeljima. Sada je u njoj sam, živi skromno, i  ima jednu želju – novi dom. Taj životni san, kako ga on naziva, konačno je dosanjan i zimu će Miloš dočekati u toplom domu.

„Emocije su mi pomiješna, možda ću tek za nekoliko dana postati svjestan svega. Sada su prevelike emocije“, priča Miloš Ožeg iz Kukulja.

U realizaciji ove ideje Milošu je najviše pomogao predsjednik Savjeta mjesne zajednice Kukulje, Radojica Vidović, koji je pokrenuo akciju i pozvao ljude da pomognu. Neočekivano, pored mještana Kukulja, za Miloševu priču čuli su mnogi i odlučili da pomognu.

„Javio nam se Radisav Babić, direktor „Hidrokopa“, koji je donirao materijal za podament. Zatim, direktor Radne jedinice Laktaši, Saša Popović, koji je donirao materijal za elektroinstalaciju i sve potrebno za uvođenje struje, a njegovi ljudi će doći i da je uvedu. Takođe, sredstva za limarske radove donirala je Opština Srbac“, naveo je Radojica Vidović, predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Kukulje.

Zadatak mještana, nastavlja Vidović, bio je da pronađu majstore a i mnogi su željeli pomoći u radovima ali i finansijski, jer kako kažu Miloš je to zaslužio.

Prepun emocija, koje voli da izrazi kroz poeziju, Miloš Ožeg je svoju zahvalnost svim dobrim ljudima izrazio kroz stih…

Društvo
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!