Menu

Get Socialize

Otvorena izložba grafika Dimitrije Stankovića

09.10.2020 176 7 Nema komentara

Description

U izložbenom salonu Kulturnog centra Gradiška otvorena je izložba grafika autora Dimitrije Stankovića.Posjetioci mogu vidjeti apstrakcije, sve je svedeno na eksperiment, kaže autor, te su ovi radovi skupovi misli i osjećanja.Ističe da se za garfiku zainteresovao zahvaljujući profesorima kada je upisao Akademiju.

„Ja nisam ni znao šta znači grafika, upisao sam se i onda je krenulo jedno cijelo putovanje, jer to je za mene grafika, putovanje koje nema kraja. Grafika je umjetnost multioriginala“ kaže Dimitrije Stanković, autor izložbe.

U Kulturnom centru Gradiška zbog korona virusa duže vrijeme nisu se organizovali ovakvi događaji.

„Nako duže pauze imamo priliku da ugostimo ovog autora, da nam predstavi svoju likovnu tehniku i da nama približi grafiku. Pozivam građane da u narednih 15 dana posjete ovu izložbu“ rekao je Željko Blagojević, direktor Kulturnog centra Gradiška.

Dimitrije Stanković završio srednju Tehnološku školu smjer Grafički tehničar u Banjaluci, a 2017. god upisuje Akademiju umjetnosti u Banjaluci, odsjek likovne umjetnosti, na smjeru  grafika u klasi profesora Zorana Banovića.

Uncategorized
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!