Menu

Get Socialize

Otvorena sportska dvorana u Gradišci

11.11.2020 1768 28 Nema komentara

Description

Sportski objekat se prostire na površini od 5 700 m2. Njegova ukupna vrijednost iznosi 14 miliona KM.

Simboličnim presijecanjem vrpce, sportsku dvoranu su građanima, odnosno sportistima Gradiške, na upotrebu predali srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i gradonačelnik Zoran Adžić.

„Ovaj multifunkcionalni objekat raspolaže univerzalnom salom, urađenom po svjetskim standardima za dvoranske sportove, manjom dvoranom za košarku i odbojku, te dvoranom za borilačke sportove“, ističe Zoran Adžić, gradonačelnik Gradiške, dodajući da je Gradiška grad dvoranskih sportova koji ima 23 sportske organizacije, a čiji su predstavnici u Gradišku donijeli brojne medalje sa međunarodnih takmičenja.

„Gradiška je završila jedan od važnih poslova i na ovaj način pokazala sposobnost da zajedničkim snagama možemo ideju pretvoriti u djelo, obezbijediti stručne kadrove i izvođače, te upravu koja prati realizaciju ovakvih projekata sa stanovišta standarda i dozvola“, rekao je Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH.

Gradnja sportske dvorane započela je još 2008. godine. Gradnja je stala 2012. godine, a onda su radovi na ovom sportskom objektu nastavljeni 2017. godine. Ovo je jedan od najznačajnijih objekata koji je Gradiška dobila u posljednjih nekoliko decenija. Osim za sportske, objekat će služiti za kulturne, privredne i turističke namjene ovog grada.

U oviru ovog sportskog kompleksa, uz Gradski stadion otvoren je i fudbalski teren sa vještačkom travom.

Uncategorized