Menu

Get Socialize

“Paladio string kvartet” nastupio u Gradišci

09.02.2018 538 52 Nema komentara

Description

“Paladio string kvartet” iz Banja Luke predstavio se publici u Gradišci koncertom koji je održan u galeriji Zavičajnog muzeja. Riječ je o gudačkom kvartetu koga čine četiri člana violinistkinje Šarlota Šarenac Ludrovan i Renata Kaurin, te violistkinja Kristina Moconja i violončelista Ozren Četković.Ovaj kvartet prepoznatljiv je po zanimljivom repertoaru, širokom spektru muzičkih žanrova, među kojima su pop, rok, tango, filmska muzika, evergrin i klasika. “Došli smo na ideju da bi približili ove instrumente široj populaciji, našim učenicima i budućim polaznicima muzičkih škola. Inače, svi članovi kvarteta rade u muzičkim školama” kaže Ozren Četković.

Rad ovog kvarteta za dvije godine postojanja već je prepoznat. Do sada su ostvarili brojne saradnje.Jedna od njih je saradnja sa Vanjom Mišić.Za njene dvije pjesme snimili su gudački dio aranžmana. Takođe su sarađivali i sa američkim kompozitorom Dejn Brajn Frejzerom “Učestvovali smo u snimanju “YouTube ” orkestra, mislim da je tu pedest članova orkestra sa kojima smo snimali. Za sada smo zadovoljni svojim radom i saradnjom” rekla je Renata Kaurin.

“Paladio string kvartet” u narednom periodu planira nastupe i po drugim gradovima i opštinama RS. Nakon Gradiške predstaviće se i publici u Prijedoru.

Kultura