Menu

Get Socialize

Pašalić: „Ubrzaćemo rješavanje pitanja dodjele poljoprivrednog zemljišta u zakup“

08.06.2020 294 18 Nema komentara

Description

„U narednim danima trebalo bi da bude poznato kakva je sudbina poljoprivrednog zemljišta, odnosno status privrednih subjekata koji ili imaju zemljište u koncesiji ili treba da se izvrši zamjena, odnosno aneksiranje postojećih ugovora“, poručio je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi RS Boris Pašalić, tokom posjete Gradišci, gdje je o tome i drugim aktuelnim pitanjima razgovarao sa gradonačelnikom Zoranom Adžićem. Pašalić je naglasio da je poljoprivredno zemljište apsolutni pritoret, jer na ishod ovog problema čeka veliki broj domaćih poljoprivrednih proizvođača.

Gradonačelnik Adžić ističe da je dobio uvjeravanja da će Vlada ubrzati proces rješavanja ovog pitanja, „Naš cilj je da korisnici tog zemljišta budu proizvođači sa područja Gradiške.To zemljište će biti baza za proizvodnju hrane za daljnju poljoprivrednu proizvodnju“, naglašava Adžić. Kada se uredi ova oblast, Grad bi na raspolaganju imao oko 4 500 ha obradivog zemljišta.

Na sastanku je bilo riječi i o projektima navodnjavanja u Potkozarju i Lijevču polju, putem vodozahvata Lubina i kanala Borna – Osorna, čija bi realizacija treblo da počne iduće godine.

Tokom sastanka je, pored drugih pitanja, konstatovano i da se radovi na rekonstrukciji savskog nasipa odvijaju planiranom dinamikom, da je crpna stanica Kej privedena namjeni, te da će nakon rekonstrukcije i ostale crpne stanice biti dovedene u funkcionalno stanje.

Novosti
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!