Menu

Get Socialize

Počelo obilježavanje Nedjelje djeteta

05.10.2020 1061 43 Nema komentara

Description

Od 5. do 11. oktobra, pod sloganom „Zdravo tijelo, vedar duh“.

Gradska organizacija Crvenog krsta Gradiška tradicionalno svake godine organizuje prigodne aktivnosti, a jedna od njih je posjeta Odjelu pedijatrije gradiške Bolnice. Tom prilikom, najmlađim pacijentima i zaposlenima uruče neophodne pakete. Zbog aktuelne situacije uzrokovane virusom korona i obaveze poštovanja mjera i preporuka republičkog Instituta za javno zdravstvo, volonteri i zaposleni u Crvenom krstu pakete su osoblju Bolnice uručili ispred ustanove.

Donijeli su dječije pelene, deke, sredstva za dezinfekciju. Na dječijem odjelu ističu da im je svaka pomoć dobro došla. Još su im neophodni posteljina i pidžame za djecu iznad 3 godine.

U Crvenom krstu naglašavaju da kroz aktivnosti žele skrenuti pažnju na potrebe i prava djeteta te ukazati na odgovornost starijih u njihovom odrastanju. Najavljuju niz aktivnosti tokom Nedjelje djeteta. Posjetiće višečlane porodice i uručiti im prehrambeno-higijenske pakete. Za djecu su pripremili igračke, slatkiše, odjeću i obuću. Do kraja sedmice predstavnici Crvenog krsta posjetiće motorički park, gdje će se družiti sa djecom iz Udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima i udruženja „Duga“. Planirana je i posjeta Predškolskoj ustanovi „Lepa Radić“.

Uncategorized