Menu

Get Socialize

Počeo program „Priprema djece pred polazak u školu“

01.03.2018 1462 23 Nema komentara

Description

Prvačići OŠ „Sveti Sava“ u Dubravama organizovali su priredbu za mlađe drugare koji od danas pohađaju program „Pripreme djece pred polazak u školu“. Program traje tri mjeseca. U ovoj školi pohađaće ga 18 budućih školaraca, koji u septembru kreću u prvi razred.

Uz pjesmu i igru, godinu stariji mališani predškolcima su poželjeli dobrodošlicu.

„Pripremili smo nekoliko recitacija i pjesama. Drugarima želim da im bude lijepo u školi i da nauče što više. Meni je u školi jako lijepo“, kaže Mia.

„Ja bih poželio drugarima da im bude lijepo i da budu srećni u školi. Ja najviše volim kad učimo novo slovo“, kaže Ajdin.

Djeca koja učestvuju u predškolskom programu u školi će dnevno provoditi oko 3 sata. Glavni cilj je socijalizacija mališana.

„Cilj je da se djeca upoznaju sa školom i da se druže. Nama je jako bitan ovaj program jer većina djece iz Dubrava nisu išla u vrtić, tako da je ovo dobar način da se socijalizuju“, istakao je Zoran Starčević, psiholog u OŠ „Sveti Sava“ Dubrave.

Program pripreme djece pred polazak u školu, osim u Dubravama, biće realizovan u još tri osnovne škole na području Gradiške. To su osnovne škole „Kozarska djeca“ u Kruškiku, „Mladen Stojanović“ u  Gornjim Podgradcima i Vrbaškoj, te „Vuk Stefanović Karadžić“ u Turjaku. Program se realizuje i u tri vrtića Predškolske ustanove „Lepa Radić“.

Društvo