Menu

Get Socialize

Počeo sa radom Atelje na otvorenom „Dr Borislav Šokčević”

22.06.2018 492 13 Nema komentara

Description

Zavičajni muzej Gradiška organizovao je Atelje na otvorenom koji od ove godine nosi naziv „Dr Borislav Šokčević“. Tokom dva dana osam akademskih slikara stvaraće umjetnička djela koja će kasnije prodati, a novac će biti upotrebljen u humanitarne svrhe.

„U znak sjećanja na pokojnog doktora Borislava Šokčevića Atelje nosi njegovo ime. Dr Šokčević je bio veliki prijatelj Muzeja, humanitarac i slikar. Prošle godine su učestvovali samo slikari iz Gradiške, a sada imamo i trojicu iz regiona. To su Renato Rakić, Branko Jungić i Slobodan Vidović. Svi oni će donirati po jednu svoju sliku i kreće se sa gradnjom ljetne pozornice u dvorištu Zavičajnog muzeja. Tu ćemo organizovati razne manifestacije“, istakao je Bojan Vujinović, direktor Zavičajnog muzeja Gradiška.

Umjetnici slikaju motive Gradiške, a tehnike su slobodne. Akademski slikar Milovan Čikić odlučio se za tehniku akril na platnu.

„Umjetnici se uvijek rado odazivaju ovakvim događajima, jer je to najlakši način da i mi damo svoj doprinos u društvenim zbivanjima i da pomognemo neku akciju na svoj način“, kazao je Čikić.

Atelje na otvorenom „Dr Borislav Šokčević“ organizovan je u okviru manifestacije „Gradiško ljeto“.

„Cilj ovakvih i sličnih manifestacija je da kulturni život u našem gradu upotpunimo na jedan što kvalitetniji i sadržajniji način“, rekao je Davor Glišić, načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti opštine Gradiška.

Sredstva prikupljena u okviru prošlogodišnjeg Ateljea na otvorenom upotrebljena su za izgradnju igrališta kod vrtića na Senjaku. Ove godine biće izgrađena ljetna pozornica kod Zavičajnog muzeja, a za iduću godinu u planu je nabavka inkubatora za Porodilište Bolnice u Gradišci.

Kultura