Menu

Get Socialize

Počinje izgradnja kružnih raskrsnica u Gradišci

07.05.2020 488 24 Nema komentara

Description

U Gradišci će tokom ljeta biti građene tri kružne raskrsnice, zahvaljujući sporazumu koji su u Gradišci potpisali gradonačelnik Zoran Adžić i v.d. direktora JP „Putevi RS“ Nenad Nešić.

Riječ je kapitalnim projektima za Gradišku, vrijednim oko 4 200 000 KM. Najznačajniji kružni tok biće građen na ulazu u Gradišku, na magistralnom putu Banja Luka – Gradiška. „Svođenjem postojećeg nadvožnjaka, kružna raskrsnica otvoriće sam grad, ali i povezati saobraćaj iz više značajnih pravaca“, dodao je gradonačelnik Adžić.  Ova investicija je i finansijski najzahtjevnija, koštaće oko 2, 7 miliona KM. Dvije kružne raskrsnice biće izgrađene i na području mjesne zajednice Nova Topola, u centru i na  ulazu u Agroindustrijsku zonu.“ Imaćemo moderan ulaz u jednu od najuređenijih zona u regionu, u kojoj posluje 10 kompanija sa oko 1000 zaposlenih“, naglasio je gradonačelnik Adžić, zahvaljujući republičkoj Vladi i preduzeću „Putevi RS“ koji su prepoznali značaj izgradnje ovih infratrukturnih objekata za grad.

„Osim izvođenja radova i izbora najpovoljnijih izvođača, naša obaveza je i stručno-tehnički nadzor“, pojasnio je Nešić. Nakon revizije projekta, nadamo se da ćemo u narednih petnaest dana raspisati javni poziv za izbor najpovoljnijeg izvođača i pristupiti radovima“, dodao je Nešić.

U obavezi Gradske uprave je bila izrada projektno-tehničke dokumentacije, izdavanje građevinskih dozvola i rješavanje imovinsko-pravnih odnosa.

Još ranije je Gradska uprava, u saradnji sa Fakultetom tehničkih nauka iz Novog Sada, pristupila izradi  Strategije urbane mobilnosti na području grada, koja, dodaje gradonačelnik, predstavlja  osnovu za buduće izrade regulacionih planova na ovom prostoru.

Novosti
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!