Menu

Get Socialize

Počinje novi ciklus Škole kreativnog pisanja

02.02.2019 560 24 Nema komentara

Description

U Kulturnom centru Gradiška otpočeo je novi ciklus Škole kreativnog pisanja u sklopu festivala poezije „Gradiško proljeće“.

Direktor Kulturnog centra Željko Blagojević podsjetio je da je Škola osnovana prošle godine i da je prvi ciklus uspješno završen – prikupljeno je preko 1000 dječijih radova i objavljena je zbrika „Gradiško proljeće“: „Otkrili smo da ovdje postoji potencijal. Možemo reći da je Gradiška grad koji stvara i obučava svoje pisce, evo već drugu godinu. Animiramo djecu na pisanje i čitanje, a to je ujedno plansko osmišljeno slobodno vrijeme djece.“

Školu kreativnog pisanja će i ove godine voditi dugododišnji prosvjetni radnik Rado Dimitrijević.

„Svrha i cilj ove Škole i radionice bi trebalo da bude naučiti djecu da pišu, pa tek onda da postanu pisci. Posvećujem dosta pažnje tome, a potom im dajem slobodu da se izražavaju i pjesnički. Upravo ta dječija kreativnost se izražava kroz više smjerova – pravopis, gramatiku i umjetničko izražavanje“, objasnio je Dimitrijević.

Prvi predavač u ovoj Školi bio je poznati banjalučki pjesnik za djecu Vid Vicko Vukelić, koji je naveo da se rado odaziva na radionice poput ove. Dodaje da su one korisne prvenstveno za opismenjavanje djece.

„Rad na djeci zahtjeva mnogo truda. Vidim da se ovdje u Gradišci dešava nešto zaista novo i čestitam direktoru na pokretanju jedne ovako velike manifestacije i ulaganju u djecu, što će sigurno rezultirati nečim dobrim“, rekao je Vukelić.

On je objavio sedam knjiga za djecu i četiri slikovnice. Naglašava da je za djecu najvažnije da mnogo čitaju.

Društvo
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!