Menu

Get Socialize

Počinje realizacija projekata u oblasti infrastrukturnog razvoja Gradiške

02.10.2019 1275 35 Nema komentara

Description

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić potpisao je ugovor sa direktorom Komunalnog preduzeća „Vodovod“ iz Gradiške Sandrom Zeničaninom o izgradnji sistema vodosnabdijevanja na području Sovjaka. To je jedino naselje u tom dijelu Potkozarja koje nema pitku vodu.  Na tenderu je pobijedio „Vodovod“, iznos radova je oko 260 hiljada KM, a  predviđeno je da se poslovi završe u roku 4 mjeseca. „Mogu s ponosom  reći da su to s grantovska sredstva koja smo dobili učešćem u MEG projektu koji se odnosi na unapređenje zaštite živitone sredine i ekonomskog upravljanja, gdje je Gradiška izborila prvo mjesto među 18 lokalnih zajednica u BiH, i zbog toga obezbijedila grant sredstva u iznosu od 440 000 KM“, ističe gradonačelnik Adžić i pojašnjava da će jedan dio tih sredstava biti utrošen za izgradnju vodovodne distributivne mreže na području Sovjaka.

Također je potpisan ugovor za adaptaciju eksploatacionog bunara na području vodoizvorišta, čime bi se obezbijedilo stabilno vodosnabdijevanje za narednih nekoliko decenija. Od 258 000 KM, koliko košta ovaj posao,oko 170 000 KM su također grant sredstva dobijena u okviru MEG projekta. „Drago nam je da ćemo sami graditi svoju infrastrukturu kako bismo obezbijedili zdravu i pitku vodu za građane koji gravitiraju području Sovjaka. Izgradnja eksploatacionog bunara predstavlja kapitalni projekat kojim bismo obezbijedili zdravu i pitku vodu za naredni period od najmanje trideset godina“, ponovio je Zeničanin. Ovaj posao će izvoditi preduzeće „Hidrokop“ iz Banjaluke. Sa direktorom preduzeća Radislavom Babićem, osim ovog, gradonačelnik Adžić zaključio je i ugovor o izvođenju radova na vanjskom uređenju trga u centru grada.

 „U protekle dvije i po godine strateški smo ulagali u infrastrukturu izvan gradskog područja, kako bismo obezbijedili uslove da građani ostanu na svojim porodičnim imanjima. Sada počinjemo aktivnosti na području grada, napominje gradonačelnik  i dodaje da je jedna od prvih aktivnosti izgradnja trga kod administrativno-poslovnog objekta u glavnoj Vidovdanskoj ulici.„Želimo prostor da uredimo i izgradimo Trg porodice Čubrilović. Gradiška je nekada, u periodu 1914 – 1941, bila poznata po trgovima, imala ih je pet, sad nemamo ni jednog. Želimo da vratimo trgove i da ih vežemo sa istorijskim događajima i ličnostima“, dodaje prvi čovjek Gradiške. U ovaj projekat Grad će uložiti 158 000 KM vlastitih sredstava.

Osim pomenutih projekata, na području Kruškika počinju radovi na izgradnji višenamjesnkog objekta,vrijednog 128 000 KM, koji će biti na raspolaganju mjesnoj zajednici. Gradonačelnik Zoran Adžić ugovor o izgradnji ovog objekta, koji bi trebalo da se završi u roku od dva mjeseca, zaključio je sa gradiškim preduzećem „Gradid inženjering“.  „Treba zahvaliti Gradskoj upravi  koja je pokrenula ove projekte i izdvojila sredstva, a mi ćemo se truditi da opravdamo izbor nas kao izvođača, i potvrdimo renome firme, te da poslove završimo u ugovorenom roku“, kaže direktor „Gradid inženjeringa“ Vasko Stojnić.

Kad je riječ o uređenju gradskog područja Gradiške, gradonačelnik Adžić je dodao da je lokalna uprava u proteklom periodu  izradila projektnu doklumentaciju za izgradnju osam kružnih tokova na području grada.

Uncategorized