Menu

Get Socialize

Pojačane aktivnosti gradiške policije na sprečavanju privrednog kriminala

10.03.2020 450 10 Nema komentara

Description

„Imajući u vidu smanjenje broja krivičnih djela za oko 38 posto, visok procenat rasvijetljenosti tih djela, kako po nepoznatom, tako i po poznatom izvršiocu, također i činjenicu da nije bilo narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, saobračajnih nezgoda sa smrtno stradalim licima, kao i krivičnih djela koja bi izazvala uznemirenost javnosti, stanje bezbjednosti tokom februara na području PU Gradiška je zadovoljavajuće“, zaključio je Bojan Škorić, načelnik PU Gradiška na konferenciji  za novinare, na kojoj su predstavljeni rezultati rada policije za februar ove godine.

Od 30 evidentiranih  krivičnih djela, 24 su iz oblasti opšteg kriminaliteta, 5 iz privrednog i 1 krivično djelo protiv bezbjednosti saobraćaja.  Procenat ukupne rasvijetljenosti je iznad 96 procenata, a po nepoznatom izvršiocu oko 90 procenata.

Usljed pojačanih aktivnosti policijskih službenika, evidentiran je veći broj krivičnih djela iz oblasti  privrednog kriminaliteta. „Policijski službenici su realizovali akciju kodnog naziva „Kasko“ koja je rezultirala podnošenjem Izvještaja protiv 7 lica iz Gradiške o postojanju osnova sumnje da su izvršili KD osiguranička prevara, na način da su od juna 2015. do januara 2020. godine na području Gradiške organizovali i fingirali četiri saobraćajne nezgode, u cilju naplate osigurane sume za nastalu štetu kod osiguravajućeg društva“, izjavio je Bojan Mišetić, načelnik Odjeljenja kriminalističke policije.

Intenzivnijim mjerama i aktivnostima policije, tokom prethodnog mjeseca je zabilježen veći broj narušavanja javnog reda i mira, broj saobraćajnih nezgoda je smanjen. Poginulih lica, na sreću nije bilo, tri lica su zadobila teške tjelesne povrede, a šest je lakše povrijeđeno. Utvrđena su 824 prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja. Iz saobraćaja su isključena 62 vozača, najvećim dijelom zbog vožnje pod uticajem alkohola i 25 vozila. „Policjski službenici su privremeno oduzeli devet vozila od višestrukih povratnika u vršenju najtežih oblika prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja“, naglasio je Dejan Trifković, načelnik Odjeljenja policije, dodajući da će sa ovim aktivnostima nastaviti i u narednom periodu.

Intenzivnije aktivnosti su vođene i u pravcu suzbijanja prosjačenja. Iz policije apeluju na sugrađane da takve pojave prijave policiji. U toku februara, policija je kontrolisala 52 migranta, gotovo 100 manje nego u istom mjesecu prošle godine.

Uncategorized
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!