Menu

Get Socialize

Pojačane aktivnosti policije tokom ljeta

15.08.2019 1724 46 Nema komentara

Description

U julu ove godine na području Policijske uprave Gradiška evidentiran je manji broj krivičnih djela u odnosu na isti period prošle godine, ukupno 22. Broj saobraćajnih nesreća je smanjen, ali je veći broj smrtno stradalih lica. U jednoj saobraćajnoj nesreći, podsjetimo, poginula su tri lica. Javni red i mir narušen je u 35 dslučajeva, što je više u odnosu na prošlu godinu.

Ovo su osnovni pokazatelji za mjesec juli, koji su predstavljeni na konferenciji za novinare u Policijskoj upravi Gradiška.

„S obzirom da nije bilo krivičnih djela koja bi uznemirila javnost i narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, stanje bezbjednosti na području Policijske uprave Gradiška tokom jula je zadovoljavajuće“, zaključuje načelnik PU Bojan Škorić.

Od ukupnog broja krivičnih djela, najviše ih je iz oblasti opšteg kriminaliteta, 20. „Izvršeno je po jedno krivično djelo iz oblasti privrednog kriminaliteta i zloupotreba opojnih droga. Rasvijetljeno je ukupno 20 krivičnih djela“, rekao je na konferenciji Bojan Mišetić, načelnik Odjeljenja krim policije.

„Tokom jula dogodile su se 43 saobraćajne nezgode, sedam manje u odnosu na juli 2018. godine“, naglasio je Goran Milanović, inspektor u Odjeljenju policije. Dodao je da je evidentirano 1 385 prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja. Iz saobraćaja je isključeno 138 vozača,  najviše zbog vožnje pod uticajem alkohola, a zatim i zbog upravljanja vozilom bez vozačke dozvole. Takođe, iz saobraćaja je isključeno i 47 vozila.

Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška evidentirano je 36 migranata, 17 na području Gradiške, a 19 u Srpcu.

Do 28. avgusta radarski sitem „Ramer“ biće prisutan na području PU Gradiška, ali i nakon toga, naglašava načelnik Škorić, kontrola brzine kretanja vozila biće mjerena drugim radarskim sitemima.

Uncategorized