Menu

Get Socialize

Pojačane kontrole inspektora u ugostiteljskim i trgovinskim objektima

08.07.2020 992 22 Nema komentara

Description

Posljednjih dana inspektori grada Gradiška pojačano kontrolišu primjenu epidemioloških i ostalih mjera, posebno u trgovinskim i ugostiteljskim objektima, gdje se i okuplja najveći broj lica.

„Mjere se uglavnom poštuju“, ističe Goran Sember, načelnik Odjeljenja za inspekcije grada Gradiška i dodaje da se, za razliku od preventivnog postupanja inspektora do kraja juna, sada izdaju prekršajni nalozi. „Bilo je dosta vremena da se lica priviknu na mjere koje je neophodno preduzimati“, kaže Sember i potvrđuje da je u proteklih desetak dana pojačano djelovanje inspektora. „Obavljeno je  110 vanrednih kontrola. U 6 slučajeva zatekli smo kršenja propisanih mjera, dijelom epidemioloških, ali i onih koje se odnose na radno vrijeme ugostiteljskih objekata“, napominje Sember.

Takođe dodaje da gradski inspektori djeluju u saradnji sa republičkim inspektorima. „Na rad  restorana i svadbenih salona, koji su nama dodijeljeni na kontrolu, do sada nismo imali primjedbe“, dodaju u gradskom Odjeljenju za inspekcije.

Uncategorized