Menu

Get Socialize

Policijski službenici darovali krv

19.11.2019 394 7 Nema komentara

Description

Humanost na djelu već treći put ove godine pokazali su policijski službenici Policijske uprave Gradiška, koji su se odazvali akciji dobrovoljnog darivanja krvi. Tradicionalno, povodom obilježavanja krsne slave Ministarstva unutrašnjih poslova – Svetog arhangela Mihaila, daruju dragocjenu tečnost.

„Akciji se odazvao 51 službenik policije i uvijek rado učestvujemo u humanitarnim akcijama“, kaže Željko Puzić, zamjenik načelnika PU Gradiška.

Policijskoj službenici Vedrani Ljubičić ovo je osmi put da daruje krv. Osjećaj da će nekom pomoći i na ovaj način ispunjava je zadovoljstvom.

U Službi za transfuziju krvi ističu da ovakve akcije uvijek dobro dođu kako bi se popunile zalihe dragocjene tečnosti, jer su, tvrde, potrebe za potrošnjom značajne. Iz Transfuziološke službe podsjećaju da svaka zdrava osoba od 18 do 65 godina može dati krv, muškarci svaka tri, a žene svaka 4 mjeseca. Krv ne mogu dati lica sa srčanim problemima i pacijenti koji primaju terapiju zbog problema sa štitnom žlijezdom. Također, u sezoni prehlade i gripe, oboljeli ne mogu dati krv. Određeno vrijeme pauziraju i davaoci koji su doživjeli ugriz krpelja, a nisu bili na antibiotskoj terapiji.

Uncategorized
error: Sadržaj je zaštićen !! Content is protected !!